magyar_zaszlo_1552861_4029 nz aaa

Függőfolyosó megerősítés, felújítás

Merevacél-betétes vasbetonlemez függőfolyosók:

Többszintes épületek, „bérházak” esetében gyakori a konzolos merevacél-betétes vasbeton lemez függőfolyosó. Ezek peremtartóit a burkolat megtartása érdekében általában a lemez síkjánál magasabb felső síkkal építették be, mely sajnos alapvető hibaforrásnak számít, így ezek a szerkezetek idővel mindenképpen tönkremennek. A javítás úgy történik, hogy a perem mögötti zónát elvéstük, ha szükséges a peremtartót cseréljük és a maradó ép lemezbe horgonyzott kapcsolatokkal új monolit konzolos lemezt építünk.

Kőlemezes függőfolyosók:

A Stílusosabb épületekben a leggyakoribb függőfolyosó szerkezet kőkonzolokra és az udvari falegyenre támasztott kőlemezes szerkezetű volt. Ha a lemez eltörik, vagy erősen bereped, cserélni, vagy – műemlék épületek esetén – javítani kell. A keresztmetszet megszűnt húzófelszültségét az alsó síkra felragasztott SIKADUR szénszálas lamellával vagy Brutt Saver spirálok beragasztásával pótolhatjuk, , a nyomó- és nyíróteherbírást pedig különböző műgyantákkal és rozsdamentes csapokkal állítjuk helyre.

Természetesen ezen szerkezeti beavatkozások egyértelmű velejárója a burkolatok, szigetelések, korlátok és egyéb kiegészítők felújítása is.